Het nieuwe jaar is begonnen; 2019 ligt nog helemaal voor ons. Met een vorm van nieuwsgierigheid mijmer ik over wat dit jaar mij brengen zal. Tal van mogelijkheden liggen voor me; nu alleen nog kiezen waar ik mijn energie in ga steken. Gek eigenlijk dat dit soort ijkmomenten je doen stilstaan bij de keuzes die je hebt. Keuzes die je op elk moment van het jaar mag en kan maken, maar die we gek genoeg vaak alleen maar maken op het moment van de overgang van Oud naar Nieuw.
Vanmorgen las ik in de krant over Joris. Een grote man van destijds 180 kg. die begin 2017 ook een keuze maakte. Hij startte met afvallen; stap voor stap. Nu, zo ongeveer 2 jaar later is hij 70 kilo kwijt. Een geweldige prestatie waarvoor ik een diepe buiging maak.

Hoe deed hij dat?
Uit het verhaal valt op te maken dat hij een eigen route gekozen heeft. Hij koos ervoor om na het zoveelste crashdieet zijn leefstijl te gaan veranderen. Hij veranderde zijn eetpatroon waarbij hij schrijft dat hij “evengoed af en toe een frietje neemt” en hij vond een manier van bewegen die jij rustig opbouwde. Het artikel schrijft verder; “patronen doorbreken is de sleutel tot succes.” En hier zit wat mij betreft de crux. Veranderingen zullen veel minder vaak succesvol zijn wanneer het veranderingen zijn die te groot zijn voor ons brein. Lees in dat opzicht eens het boekje ‘De Kunst van Kaizen’ van Robert Maurer. Hierin staat beschreven dat bij te grote veranderingen het brein zijn beschermende werking inzet en zich gaat afzetten tegen die verandering. Door het nemen van kleine stappen, soms zelfs muizenstapjes, leidt je je brein als het ware af en creëer je een nieuwe blijvende route in je brein om verandering vol te houden. Zeer belangrijk in het geval van ‘afvallen’ is het om breder te kijken dan alleen naar voeding. Want in de meerderheid van de gevallen is niet het eetpatroon de enige oorzaak maar is er een onderliggende oorzaak. Dat is de reden waarom ik in mijn loopbaan- en vitaliteitscoaching mijn cliënten altijd laat kijken naar meerdere invalshoeken. Hoe ben ik in relatie tot anderen? Hoe denk ik over mezelf? Maak ik mijn eigen keuzes of overkomt alles mij? Hoe ga ik om met tegenslag? Wie wil ik zijn? Wat is mijn doel in mijn leven? Doe ik wel datgene wat bij mij past?

Hoe verhoudt zich dat tot mijn loopbaan?
In je loopbaan spelen diezelfde vragen. Al tijden ga je, mogelijk niet met tegenzin maar meer uit gewoonte naar je werk, je weet dat je nog 20 jaar te gaan hebt tot je pensioen, je wilt wat anders maar weet niet wat. Ook hier kun je ervoor kiezen om een ommezwaai van 180 graden te maken. Vraag is dan waarop je die ommezwaai baseert. Misschien is er juist wel een mogelijkheid om in kleine stapjes naar een andere loopbaan te gaan. Mogelijk een andere invulling van je huidige loopbaan bij je huidige werkgever. Zie het ook hier als muizenstapjes. Maar wellicht wil jij het net als Joris rigoureus, gedoseerd en met een blijvend effect omgooien. In dat geval past coaching vanuit de zogenaamde integrale aanpak bij jou; een aanpak zoals boven beschreven waarbij meerdere invalshoeken belicht worden. Kijk daarom eens op www.werkenleefvitaal.nl  Uiteindelijk blijkt in de praktijk dat de meeste veranderingen ingezet op deze manier een blijvend effect hebben. Joris is hiervan het levende voorbeeld.